Ταπετσαρίες – Επενδύσεις Τοίχου

Η   ιστορία της εταιριας TEXAM ξεκινσ  τη δεκαετία του 1970, όταν στο Τορίνο, ο Gianfranco Salvi τσαλάκωσε  ένα χαρτί ζωγραφισμένο στο χέρι και το έβαλε στους τοίχους. Το αποτέλεσμα  ήταν πολύ γοητευτικό για να παραμείνει ένα απλό πείραμα. Έτσι η ιστορία μεταφέρθηκε από το Τορίνο στο Μιλάνο, όπου αυτή η ασυνήθιστη ταπετσαρία βρήκε μια ενθουσιώδη ομάδα πελατών. Μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη συλλογή, ο Gianfranco ήθελε να δοκιμάσει τις δυνατότητες των προϊόντων του στο πιο απαιτητικό στάδιο όλων: τη Νέα Υόρκη. Εκεί συνάντησε τον Angelo Donghia, έναν από τους πιο εκτιμημένους εσωτερικούς σχεδιαστές της εποχής, ο οποίος ερωτεύτηκε αυτήν την ασυνήθιστη ταπετσαρία και αποφάσισε να την εμφανίσει στις αμερικανικές εκθέσεις του.
Ο Gianfranco ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας avant-garde: οι μοναδικές και ασυναγώνιστες συλλογές του, φτιαγμένες με τυπογραφικό πιεστήριο που σχεδίασε ο ίδιος, εισήχθησαν στην αγορά.
Το 2010, μετά από μια μακρά καριέρα, ο Gianfranco αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του μάρκα:
TEXAM WALL MASTERS
Ήθελε να συνδυάσει τις παραδοσιακές τεχνικές εκτύπωσης με τις πιο σύγχρονες και ψηφιακές, οδηγώντας τη δημιουργική του ομάδα σε ένα ακριβές στυλ που αντανακλούσε το DNA του Texam: προσοχή στη λεπτομέρεια, ιδιαιτερο σχεδιασμό, προσεγμένες τεχνικές επεξεργασίας και  υλικών.

Η εταιρεία Hohenberger είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία παραγωγής υφασμάτων με πολυετή εμπειρία στον τομέα. Με έδρα στη Γερμανία, η Hohenberger διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία στα προϊόντα της. Προσφέρει ευρεία γκάμα υφασμάτων που καλύπτουν τις ανάγκες διακόσμησης, ενδυμασίας και βιομηχανικής χρήσης.

Με σταθερή δέσμευση στην ποιότητα και την καινοτομία, η Hohenberger συνεχίζει να εξελίσσεται και να επεκτείνει την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρεία αναζητά συνεχώς νέες τεχνολογίες και τάσεις στον χώρο των υφασμάτων, προσφέροντας πρωτοποριακά προϊόντα που ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών της.

Ιδρυθεισα το 1838, η Erismann & Cie. GmbH είναι μία από τις πιο παραδοσιακές εταιρείες στη βιομηχανία ταπετσαρίας. Για περισσότερα από 180 χρόνια, παράγει πρωτοποριακά προϊόντα που διατίθενται σε όλο τον κόσμο.Μια διεθνής ομάδα σχεδιαστών δημιουργεί σχέδια που ανταποκρίνονται στις τελευταίες τάσεις του εσωτερικού design χρησιμοποιώντας πάντα τα ποιοτικότερα υλικά της αγοράς.Το 2018, ο Όμιλος απαρτιζόταν από μια ομάδα περίπου 570 υπαλλήλων παγκοσμίως. Εκτός από τις κεντρικές εγκαταστάσεις με έδρα το Breisach, από το 2003 η εταιρεία διαθέτει ακόμα μια μονάδα παραγωγής στη περιοχή Voskresensk κοντά στη Μόσχα, από όπου ολόκληρη η ανατολική ευρωπαϊκή περιοχή προμηθεύεται ταπετσαρίες τοίχου.

Ολόκληρη η σειρά προϊόντων μας – από τις πρώτες ύλες έως τα τελικά προϊόντα μας και όλα τα ενδιάμεσα – έχει ως στόχο να σας προμηθεύσει με αυτό το κομμάτι της φύσης που ζωντανεύει το προϊόν ή το εσωτερικό σας. Συνδυάστε, αντιπαραθέστε, δημιουργήστε! Όλο και περισσότερο φέρνουμε τη ζεστή ατμόσφαιρα των φυσικών υλικών στους εσωτερικούς χώρους μας.

Στην καρδιά του 1838 είναι μια γιορτή σχεδιασμού και χειροτεχνίας.

Μια μάρκα πολυτελείας που κατασκευάζει όλες τις ταπετσαρίες στο εργοστάσιό μας στο Lancashire της Αγγλίας.

Το όνομα προκαλεί τις βαθιές ρίζες της καινοτομίας ταπετσαρίας για το 1838 ήταν η χρονιά που πρωτοστάτησε η πρώτη μηχανή ταπετσαρίας, λίγα μόλις μίλια μακριά από το εργοστάσιο.

Μια οικογενειακή επιχείρηση, το 1838 Wallcoverings διευθύνεται από την ομάδα αδελφών και αδελφών James και Abigail Watson, των οποίων η οικογένεια έχει πάνω από 4 γενιές εμπειρίας εκτύπωσης ταπετσαριών.

Τα ενδεικτικά γραφικά που χρησιμοποιούνταν ως σκηνικά για φωτογραφικές αναθέσεις προσέλκυσαν αμέσως την προσοχή σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων. Το περιβάλλον  έγινε μια έκφραση σχεδιασμού τοίχου,  όπου οι ιδέες πυροδότησαν προτάσεις για μοναδικούς χώρους διαβίωσης

Στη Voyage είμαστε παθιασμένοι με το ύφασμα και το σχεδιασμό. Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε και να βελτιώσουμε το όμορφο σπίτι με μια φρέσκια, καλλιτεχνική αίσθηση που είναι μοναδική στην εμφάνιση και αντιπροσωπεύει έναν σύγχρονο τροπο ζωής.

Φιλοδοξώντας να είναι πολύχρωμο και να φέρει μια φρέσκια ευάερη αίσθηση στο σπίτι, εκφράζουμε το όραμά μας στη μαλακή υδατογραφία και το σχέδιο που ζωντανεύει στο δικό μας στούντιο από την ταλαντούχα ομάδα καλλιτεχνών μας. Χρησιμοποιώντας την υπερσύγχρονη εγκατάσταση εκτύπωσης, χρησιμοποιούμε βρετανικά υφαντά βαμβακερά, λευκά είδη και μάλλινα για να μεταφράσουμε τα έργα τέχνης σε υφάσματα και αξεσουάρ σπιτιού. Κατασκευάζουμε ένα σημαντικό μέρος της συλλογής μας στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς δεσμευόμαστε σταθερά να υποστηρίξουμε και να αναπτύξουμε την τοπική κατασκευή.

Όλα μας τα υφαντουργικά σχέδια είναι στρωμένα με τα καλύτερα υφάσματα, βελούδο, μετάξι, κέντημα και καθαρά από όλο τον κόσμο.

Ελπίζουμε ότι το πάθος και η δημιουργικότητά μας αντικατοπτρίζονται στη συναρπαστική συλλογή της Voyage  και ότι θα είστε τόσο εμπνευσμένοι όσο και εμείς.

Η  Studioart έχει βαθιές ρίζες στην επεξεργασία δέρματος,  χάρη στις οικογενειακές εταιρείες που σε σχεδόν 50 χρόνια έχουν γίνει σημείο αναφοράς στη διεθνή κοινότητα όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση.

Αποστολή

Η εκτεταμένη εμπειρία χειροτεχνίας σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα, τη συνεχή τεχνολογική καινοτομία, την προνοητικότητα και τη δέσμευση για ένα πρωτοποριακό πνεύμα ήταν οι βασικοί παράγοντες επιτυχίας της μακράς οικογενειακής επιχείρησης. Αυτό οδήγησε στο συνδυασμό της μεγάλης τεχνογνωσίας στην επεξεργασία δέρματος με την έντονη εκλεπτυσμένη γεύση στο εσωτερικό σχέδιο.

Η υπογραφή του Studioart Leatherwall είναι μια συλλογή από αποκλειστικά δερμάτινα καλύμματα τοίχων που παντρεύει τέλεια την ιταλική δεξιοτεχνία και τη σύγχρονη γεύση, εξερευνώντας πρωτότυπους συνδυασμούς και προσκαλώντας μια δημιουργική προσέγγιση, με αποτέλεσμα μια τέλεια ισορροπία μεταξύ χειροποίητων τεχνικών δεξιοτήτων και σύγχρονης αίσθησης. Ταυτόχρονα επίπεδα και γεμισμένα κεραμίδια, καμπύλα και γεωμετρικά σχέδια συνδυάζονται με έναν μοναδικό τρόπο για να δημιουργήσουν ιδιαιτερα και αποκλειστικά προϊόντα για να βελτιώσουν κάθε είδους εσωτερικό χώρο.

Με το Studioart το δέρμα ξεπερνά τα σύνορα του κόσμου της μόδας για να γίνει ο πρωταγωνιστής του εσωτερικού σχεδιασμού με μοναδικές λύσεις επίπλωσης. Η μεγάλη ποικιλία δερμάτων και προτάσεων για επένδυση τοίχων και η μέγιστη προσοχή στην παράδοση προϊόντων υψηλής ποιότητας έχουν κάνει το Studioart έναν από τους βασικούς παίκτες στη βιομηχανία εσωτερικής διακόσμησης

Το Covers είναι η ποιοτική επένδυση τοίχου ερχόμενη από το Βέλγιο. Η Διοίκηση και οι υπάλληλοι της Covers έχουν πολυετή εμπειρία στο interior design. Όλα τα προϊόντα της Covers πληρούν τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και περιβάλλοντος.